Μετά την υπονόμευση του σχεδίου για τον αγωγό EastMed, η Ναζ Ντουράκογλου επιστρέφει δριμύτερη. Τι και αν η Τουρκία έχει τιμωρηθεί από τον Αμερικανικό λαό μέσα από τις σκληρές κυρώσεις του Κογκρέσου, τι και αν κορυφαίες δυνάμεις του ΝΑΤΟ, όπως η Γαλλία, την θεωρούν αναξιόπιστη σύμμαχο, η Τουρκοαμερικανίδα αξιωματούχος είπε να παίξει εκ νέου με την νοημοσύνη όλων, επιμένοντας στην παράλογη απαίτηση, για εξοπλιστική ενίσχυση από τις ΗΠΑ.
Χθες το βράδυ, μέσα από μια κακογραμμένη επιστολή, ζήτησε από τους Αμερικανούς νομοθέτες, να εγκρίνουν την πώληση μιας σημαντικής παρτίδας αερομαχητικών F-16 στην Τουρκία. Ουσιαστικά η κυρία Ντουράκογλου ζητάει την επιβράβευση της Άγκυρας επειδή ο Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν προσποιήθηκε τον “ειρηνιστή”. Και όταν λέμε προσποιήθηκε, το εννοούμε. Ο ίδιος ο πρόεδρος της Ουκρανίας, Βολοντίμιρ Ζελένσκι, ξεκαθάρισε ότι ο Τούρκος ομόλογός του δεν υλοποίησε καμία υπόσχεση απέναντι στο Κίεβο. Και σα να μην ήταν όλα αυτά, η Τουρκία ήταν από τις χώρες του ΝΑΤΟ που δεν επέβαλλαν κυρώσεις στη Ρωσία.
Οπότε τι ακριβώς ζητάει τώρα η Ναζ Ντουράκογλου; Σε τι ακριβώς βοήθησε η Τουρκία και που ωφελήθηκε η Δύση, για να της δώσει τώρα “άφεση αμαρτιών”; Δυστυχώς μιλάμε για μια αξιωματούχο που εκμεταλλεύεται την θέση της, και στο όνομα του Στέιτ Ντιπάρτμεντ επιδιώκει να ταλανίσει τις άριστες σχέσεις Ελλάδος – ΗΠΑ.
Επιπλέον, η επίκληση στα Αμερικανικά συμφέροντα ήταν άστοχη.
Όπως είχαμε γράψει πριν από αρκετό καιρό στο American Herald, ο βουλευτής Φρανκ Παλλόνε, είχε κατακεραυνώσει την Άγκυρα για την συμπεριφορά της. Ο ίδιος είχε υπογραμμίσει ότι η πώληση των F-16 στην Τουρκία θα είναι ένα «τεράστιο λάθος». Η άποψη του κυρίου Παλλόνε είναι σεβαστή διότι πρόκειται για έναν άνθρωπο που έχει εκλεγεί από τον Αμερικανικό λαό. Με ποιο δικαίωμα λοιπόν η Ναζ Ντουράκογλου αναφέρεται στα συμφέροντα των ΗΠΑ, αφού πρόκειται για μια διορισμένη τεχνοκράτη;
Το παράδοξο της υπόθεσης είναι ότι η Τουρκοαμερικανίδα αξιωματούχος έστειλε την επιστολή για τα F-16 στον Φρανκ Παλλόνε. Με βάση τις παραπάνω δηλώσεις του Αμερικανού βουλευτή, εύκολα γίνεται αντιληπτό, ότι το αίτημά της δεν θα προχωρήσει στο Κογκρέσο.
Επίσης, ας μην ξεχνάμε, ότι μετά τη Βουλή των ΗΠΑ, ακολουθεί η Γερουσία. Ο Ρόμπερτ Μενέντεζ, ως επικεφαλής της Επιτροπής Διεθνών Σχέσεων του Σώματος, έχει ξεκαθαρίσει ότι η Τουρκία δεν πρόκειται να ευνοηθεί, όσο παραβιάζει την νομοθεσία CAATSA. Μέχρι λοιπόν να συμμορφωθεί η Άγκυρα, το μόνο που θα βλέπει, θα είναι σκληρές Αμερικανικές κυρώσεις.
Συνοψίζοντας, η όλη ιστορία της επιστολής Ντουράκογλου, ήταν απλώς ένα «πυροτέχνημα». Ένα τεστ, για να δει η Τουρκική πλευρά αν μπορεί τώρα να κοροϊδέψει την κυβέρνηση Μπάιντεν και το Κογκρέσο. Ωστόσο, όπως είναι η κατάσταση στον ναό της Αμερικανικής Δημοκρατίας, το αίτημά της θα καταλήξει στον «κάλαθο των αχρήστων».
Κυριά Ντουράκογλου, αποτύχατε.
Ακολουθήστε το americanherald.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι τις ειδήσεις