«Επικίνδυνη αλλά και άχρηστη» χαρακτήρισε αξιωματούχος των ΗΠΑ την κίνηση Πούτιν για τα Πυρηνικά.
Η εντολή του Ρώσου ηγέτη να τεθούν σε συναγερμό οι πυρηνικές δυνάμεις της χώρας, όσο διαρκεί η εισβολή στην Ουκρανία, κλιμακώνει την κρίση και θα μπορούσε να κάνει τα πράγματα πολύ χειρότερα.
Πιο αναλυτικά, ο Αμερικανός αξιωματούχος ο οποίος ανήκει στο Πεντάγωνο των ΗΠΑ είπε ότι ο Πούτιν «βάζει ξεκάθαρα στο παιγνίδι δυνάμεις που, αν υπάρξει ένας λάθος υπολογισμός, θα μπορούσαν να κάνουν τα πράγματα πολύ, πολύ πιο επικίνδυνα».
Ο ίδιος χαρακτήρισε αυτή την κίνηση του Πούτιν για τα Πυρηνικά ως… «άχρηστη», καθώς η Ρωσία «ουδέποτε βρισκόταν υπό κάποια απειλή από τη Δύση».
Πυρηνικά: Η θέση των ΗΠΑ
Ερωτηθείς από δημοσιογράφους, δεν θέλησε να πει αν οι ΗΠΑ πρόκειται να δώσουν μια απάντηση που να περιλαμβάνει κάποια αλλαγή θέσης αναφορικά με τις δικές τους πυρηνικές δυνάμεις.
Το μόνο που σχολίασε ήταν: «Έχουμε εμπιστοσύνη στην ικανότητά μας να αμυνθούμε και να υπερασπιστούμε τους συμμάχους και εταίρους μας. Και αυτό περιλαμβάνει τον τομέα της στρατηγικής αποτροπής».
ΗΠΑ σε Κίνα: Καταδικάστε τη Ρωσία
Να καταδικάσει την ρωσική εισβολή στην Ουκρανία ζητά ο Λευκός Οίκος από την Κίνα.
Όπως αναφέρει το Reuters η εκπρόσωπος τύπου του Λευκού Οίκου ανακοίνωσε πως ο Λευκός Οίκος ζήτησε από την Κίνα να καταδικάσει τη Ρωσία και την ανακοίνωση του Πούτιν για τα Πυρηνικά.
Ο συναγερμός για τα πυρηνικά αποτελεί μέρος ενός μοτίβου κατασκευασμένων απειλών
«Η διαταγή του προέδρου της Ρωσίας Βλαντίμιρ Πούτιν να θέσει σε συναγερμό τις ρωσικές πυρηνικές δυνάμεις αποτελεί μέρος ενός μοτίβου των κατασκευασμένων απειλών της Μόσχας προκειμένου να δικαιολογήσει την επιθετικότητά της».
Τα παραπάνω δήλωσε σήμερα η εκπρόσωπος τύπου του Λευκού Οίκου Τζεν Ψάκι. «Τον έχουμε δει να το κάνει ξανά και ξανά. Σε καμία χρονική στιγμή η Ρωσία δεν απειλήθηκε από το ΝΑΤΟ, δεν απειλήθηκε από την Ουκρανία», είπε η Ψάκι στην εκπομπή This Week του ABC.
«Πρόκειται για ένα μοτίβο του προέδρου Πούτιν και θα ορθώσουμε το ανάστημά μας σε αυτό. Διαθέτουμε την ικανότητα να υπερασπιστούμε τους εαυτούς μας, όμως πρέπει επίσης να φωνάξουμε για το τι βλέπουμε εδώ από τον πρόεδρο Πούτιν», συμπλήρωσε η Ψάκι.
Εξάλλου, οι ΗΠΑ είναι ανοικτές στο ενδεχόμενο να προσφέρουν επιπλέον βοήθεια στην Ουκρανία, σύμφωνα με την Αμερικανίδα αξιωματούχο. Η Ουάσιγκτον δεν έχει αποσύρει από το τραπέζι το ενδεχόμενο επιβολής κυρώσεων σε βάρος του ενεργειακού τομέα της Ρωσίας, πρόσθεσε η Τζεν Ψάκι.
«Δεν τις έχουμε απορρίψει, όμως θέλουμε να κάνουμε κι αυτό και να διασφαλίσουμε ότι θα έχουμε ελαχιστοποιήσει τον αντίκτυπο στη διεθνή αγορά και να το κάνουμε με ενωμένο τρόπο», τόνισε η ίδια.
Πηγή: ΤΟ ΒΗΜΑ, Hellas Journal
Ακολουθήστε το americanherald.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι τις ειδήσεις